A Jack Daniel’s whisky több mint 150 éves története
A vodka történetét gyakran összemossák az orosz és a lengyel szeszfőzés teljes történetével, ám a vodkaként ismert konkrét italfajta csak a 19. század során, a finomítóoszlopok megjelenésével, majd tökéletesedésével született meg.
Számos kiművelt emberfejben még a mai napig összemosódik a két kifejezés: a champagne, illetve a pezsgő. Sokan azt hiszik, a kettő ugyanaz – nos, igen is, meg nem is.
MI IS AZ AZ ÉJSZAKAI ITALFUTÁR?!
Napközben nem volt időd felkészülni az esti vendégek érkezésére? Sebaj!
Mi se perc alatt orvosoljuk ezt a problémát, mintha rendelnél egy pizzát vagy a kedvenc gyrosod a közeli büféből, mi is pontosan így működünk csak nálunk kedvenc italod, koktél csomagod, üdítőd, nasid, koktél alapanyagodat tudod megrendelni, amit mi szélsebesen házhoz szállítunk.
Télen, nyáron, esőben, hóban, fagyban, az éjszaka nem állíthat meg bennünket!
Larios Rosé egy eperízesítésű prémium Gin. A friss ízvilágát a négyszeres lepárlási folyamatnak, a borókának, a mediterrán citrusféléknek valamint az intenzív eper fúziójának köszönheti. Egy igazán különleges íz tárul elénk az eper intenzív aromájával karöltve.
A Zwack család több mint 200 éves gyógy - és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár gazdag gyógy - és fűszernövény kultúráját, amely a Kalumbát ihlette. Madagaszkár a világ egyik legrégebbi szigete, a mai napig egyedi flórával és faunával, élővilága 90%-a kizárólag a szigeten őshonos.
A Zsindelyes családi vállalkozásként 1984-ben jött létre a Szabolcs megyei Érpatakon.
A Coppola borokról és Borászatról blogunkon: "Kalifornia álom, kaliforniai borok - Az Oscar-díjtól a Fehérházig"
Sok híres és gazdag személy vásárolt borászatot, de kevesen gondolták ez valóban komolyan tették, szenvedéllyel és kitartóan. Coppola híres filmrendezőként adta nevét birtokához és komoly és hosszantartó építkezés után mára borai is világhírük lettek. Magyarországon a Veritas kizárólagosan forgalmazza hamisítatlan újvilági borait.
A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már az ókor kezdete előtt, a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja egy Szudánban kiásott, közel 7000 éves edény, amelyben sör maradványait mutatták ki. Szintén agyagkorsóban, az észak-kínai Jiahuban is találtak mintegy 9000 éves sörmaradványokat, amelyeket mézzel, galagonyával és szőlővel ízesítettek.[1] Pontosan nem tudjuk, mikor készítettek először sört, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is főzték a Kr. e. 5. évezredben. Egyiptomban a rabszolgáktól a gazdagokig népszerű ital volt. Ebben az időben árpakenyérből készítették. A kenyeret vízben áztatták el, megerjesztették, majd datolyával vagy datolyalevéllel ízesítették. A késztermék zavaros, darabos ital lett, amelyet szűrve és szűretlenül is fogyasztottak. Általában kőkorsókból szalma- vagy nádszállal szívták ki, a Közel-Keleten elterjedt a szopókás, saját szűrővel ellátott fedeles korsó. Az ókori Egyiptomban a sör valóban folyékony, tartósított kenyér volt és élelmiszerként fogyasztották.
A balatonvilágosi magas parton elhelyezkedő Hedon sörgyár egészen biztosan nagy eséllyel pályázna a világ legszebb kilátásával rendelkező sörfőzdéje címre, - egy kicsit kevésbé vállalkozó kedvű beruházó valószínűleg inkább szállodát épített volna ide.