SOS ÉJSZAKAI ITAL RENDELÉS: +36 20 551 2655welcomedrinksfutar@gmail.com

Juhász Pincészet!

Kiváló minőségű szőlőből kiváló minőségű bort! A föld szeretetét, a benne dolgozó emberek tiszteletét még édesapámtól tanultam.
juhasz0703

 

Kiváló minőségű szőlőből kiváló minőségű bort!

A föld szeretetét, a benne dolgozó emberek tiszteletét még édesapámtól tanultam.
Gyermekkorom óta segítettem a pincei munkákban, dolgoztam kinn az ültetvényeken. Lassan tudatosodott csak bennem, micsoda érték az, ha az ember alkot valamit. Valami olyat, melyet egész kis korától kezdve dédelget, a szőlő telepítéstől egészen a bor elkészítéséig.
A természet adta dolgok mellet minden benne van: a szeretet, aggódás, törődés és a végeredmény, a bor.
A családi gazdaság teljes irányítását 1999-ben vettem át. Az akkori 8 hektáros szőlőterület azóta 14 hektárra növekedett.

Szőlőskertjeink Eger leghíresebb dűlőiben találhatók. 60%-ban vörös, 40%-ban fehér szőlőfajtát termesztünk. Ragaszkodunk Eger jellegzetes fajtáihoz: Olaszrizling, Leányka és természetesen a Bikavér alapanyagok: Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet Sauvignon de követve a piaci igényeket, az egyre divatosabb fajtákból is telepítettünk: Cabernet Franc, Merlot, Chardonnay.

Családi gazdaságunk célja, hogy kis mennyiségben egyedi karakterű, kiváló minőségű borokat készítsünk.

Egri Borvidék

Budapesttől mintegy 120 km-re keletre, a Bükk hegység déli előhegyein terül el a világhírű Egri Történelmi Borvidék. Hírneve főleg az Egri Bikavérnek köszönhető, melynek nemcsak minősége, de rejtélyes neve is fölkelti a borbarátok érdeklődését.
A Bikavér mellett kitűnő fehérborok is készülnek a 4000 hektáros egri borvidéken. Különösen nevezetes az Egri Leányka és az Egri Olaszrizling.

Eger évezredes egyházi központ, püspöki, majd érseki székhely. Az Eger környéki szőlőtermesztés fejlesztésében a püspökségnek, az érsekségnek és a szerzetesrendeknek nagy szerepük volt.

A remek borokon kívül a híres Egri vár, a történelmi nevezetességek, gyönyörű templomok évről évre rengeteg turistát csalogatnak a városba. Nem véletlen hát, hogy Eger Magyarország második leglátogatottabb városa.

Juhasz-Testverek-Pinceszete-Egerszalok-Egri-Borvidek

Bejelentkezés

Regisztráció

Értesülj elsőként újdonságainkról!

Elmúltál már 18 éves?

Webáruházunk elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett.

Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

A hatályos jogszabályok szerint szeszesital fogyasztása és értékesítése 18 éven aluliaknak nem engedélyezett. A belépéshez nyilatkozz életkorodról: