SOS ÉJSZAKAI ITAL RENDELÉS: +36 20 551 2655welcomedrinksfutar@gmail.com

BELUGA VODKA

Beluga

A vodka és a Beluga története!

Ha az ember a vodkára gondol, elsőre mindenkinek nagy valószínűséggel Oroszország ugrik be. Egy olyan színtelen, szagtalan ital, melyet általában gabonából vagy krumpliból készítenek. Alap esetben a lepárlás után sem adnak hozzá semmilyen egyéb anyagot, maximum egy minimális ízt. A szó jelentése szintén Orosz alapokon nyugszik, a Voda vagyis a víz kicsinyítő jelzővel ellátott változata. Általánosságban elmondható, hogy 37,5 és 40% között van a legtöbb piacon kapható termék alkoholfoka, alatta soha, felette azért találunk egy két változatot.
vodkának az eredete sose lett pontosan tisztázva, egyértelműen szláv, vagyis Orosz és Lengyel gyökereken nyugszik, kicsit olyan „problémakör” ez, mint az Ír whiskey és a skót whisky ki volt előbb játéka. A orosz vodkák hagyományosabbak, ezáltal sokszor erőteljesebbek, míg a lengyel esetében sok az ízesített verzió. Vodkát lényegében bármiből tudsz készíteni, aminek magas a keményítő és cukor tartalma. Ha rangsorolni kellene akkor a gabonából készítik a legtöbbet, de van krumpliból (Chopin), rizsből és szőlőből (Ciroc) készült változat is. Mivel ennyire változatos a paletta az EU szeretné szigorítani a szabályokat, hogy jobban átlátható legyen ez a piac is, egyelőre több kevesebb sikerrel.

A Beluga, mint az orosz vodkák egyik égköve Mariinsk városából származik, mely Szibéria mélyén található. A lepárlót több, mint 100 éve alapították, így a tradíció és a szakértelem megkérdőjelezhetetlen. Különlegessége a malátapárlat és az érintetlen szibériai artézi víz, mely az egyik legtisztább a világon.

Rendezés:

Rendeld meg kedvenc Baluga vodkád az alábbi linken: https://welcomedrinks.hu/brand/beluga/

Bejelentkezés

Regisztráció

Értesülj elsőként újdonságainkról!

Elmúltál már 18 éves?

Webáruházunk elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett.

Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

A hatályos jogszabályok szerint szeszesital fogyasztása és értékesítése 18 éven aluliaknak nem engedélyezett. A belépéshez nyilatkozz életkorodról: