A krémlikőrök kedvelői között talán nincs is olyan, aki ne ismerné az ír krémlikőrök legnépszerűbb képviselőjét, a Baileyst. Bársonyos lágysága, krémessége és simogató édes íze mindenkit elvarázsol szerte a világon. Az ír whisky és a tejszín párosításából jött létre, és bár nem tekint vissza annyira régi múltra, mint maga a whiskygyártás, de a megalkotása óta eltelt közel ötven évben meglehetősen nagy népszerűségre tett szert, ugyanis állítólag minden olyan országban és államban forgalmazzák, ahol nem tilos az alkoholfogyasztás.
Szinte nincs is bár hazánkban sem, ahol ne lenne az italok között ez a krémlikőr, de a boltok polcain is gyakorta találkozhatunk vele. Ma már számos ízben és kivitelben érhető el, sőt, már létezik laktózmentes verzió, hogy a laktózra érzékenyek is élvezhessék kellemes és krémes ízét. Ám mielőtt belekortyolnánk a kedvenc ízű Baileysünkben, érdemes egy kicsit utána járni, hogy minek is köszönheti a különleges ízvilágát, és hogy honnan is származik. Nem is gondolnánk, hogy a története is legalább annyira érdekes, mint a készítési módja.
50.000 ft feletti rendelés esetén
Fizess biztonságosan a Stripe használatával
Webáruházunk elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett.
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A hatályos jogszabályok szerint szeszesital fogyasztása és értékesítése 18 éven aluliaknak nem engedélyezett. A belépéshez nyilatkozz életkorodról: